Book møde
Realkredit Danmark

Vores anbefalinger


Brug rentetilpasningen som anledning til at overveje om du har det rette lån og sikre dig en lav rente flere år frem i tid.

Rentetilpasning: Har du det rette lån?


”Rentetilpasning er en oplagt anledning til at få lavet et tjek af din boligøkonomi. Der kan være sket meget siden du optog lånet eller det sidst blev rentetilpasset. Fx kan din økonomiske situation have ændret sig eller du kan have fået nye planer for fremtiden. Overvej derfor om dit nuværende lån stadig er det rette for dig, om du skal ændre på lånet eller måske skifte til en helt anden låntype. ”Sofie Heerup Friis, Seniorøkonom

Udnyt den lave rente


Renten er lav og det er vores forventning, at den stadig vil være det, når dit lån skal tilpasses.

Realkredit Danmarks forventning til rentetilpasning pr. 1. april 2021 er:

 FlexLån® F1 -0,40% - 0,10%  
 FlexLån® F3-0,60% - -0,20%
 FlexLån® F5-0,50% - -0,10%


Der er mange måder du kan udnytte den lave rente på, alt afhængig af, hvilken situation du lige netop står i. Her er vores bud på, hvordan du kan få glæde af den lave rente:

Bind renten for en længere periode


Har du planer om at blive boende i din bolig i en del år endnu? Så kan du overveje at binde renten på dit lån i eksempelvis 5 år. På den måde får du glæde af en meget lav rente flere år frem og skal ikke tænke på, hvordan evt. renteændringer vil påvirke din økonomi i den givne periode. Du bør ikke binde renten på dit FlexLån® i længere tid end du regner med at bo i din bolig, da det kan blive dyrt, hvis du skal ud af lånet før næste rentetilpasning. Skal du flytte indenfor et par år, anbefaler vi, at du vælger FlexLån® F1. Derved mindsker du din kursrisiko.

Ønsker du mere sikkerhed for renten kan du overveje, om du skal omlægge til et lån med fast lav rente, hvor du kender renten gennem hele lånets løbetid. 

Afdrag hurtigere på gælden 


Har du ikke anden dyr gæld ved siden af dit realkreditlån, og har du i dag afdragsfrihed og ingen større friværdi i boligen, anbefaler vi, at du begynder at afdrage på dit lån. Når renterne er lave, udgør afdragene nemlig en større andel af din ydelse. Det vil sige, at du afdrager mere og hurtigere nu, end når renten er høj. Når du afdrager på dit lån sikrer du dig samtidig en mere robust privatøkonomi over tid.

Har du lidt ekstra luft i økonomien, kan du med fordel overveje FlexLån® T og gerne vil sætte ekstra turbo på afdragene.

Du kan også omlægge dit FlexLån® til FlexLife®. Med FlexLife® kan du nemlig skræddersy dit lån, så det passer til netop dit liv – og ikke omvendt. Gælden i din bolig må maksimalt udgøre 75 % af boligens værdi, for at du kan få FlexLife®. FlexLife® giver dig mulighed for at skrue op eller ned for afdragene, så det passer til din økonomi – blot du holder dig indenfor lånets rammer, som aftales, inden du optager lånet.

Overvej afdragsfrihed hvis du har anden dyr gæld eller hvis du har lav belåningsgrad


Har du anden dyrere gæld ved siden af dit realkreditlån?  I så fald kan det ofte betale sig at vælge afdragsfrihed på realkreditlånet for at få afdraget hurtigere på den dyrere gæld. På den måde sparer du renteudgifter over tid. Du kan evt. kombinere afdragsfriheden med en længere rentebinding, så du har vished for renten på dit FlexLån®, mens du afdrager på den dyrere gæld.

Har du relativ lav gæld?  Ser du ikke et behov for at blive helt gældfri i din ejerbolig, men i stedet ønsker at pengene kan bruges til at indfri nogle drømme og planer, kan du sætte afdragene på pause. Det kan du gøre ved at vælge afdragsfrihed på dit lån og stoppe med at betale af på lånet de næste 10 år. En anden mulighed er at omlægge til FlexLife®. Her har du mulighed for at stoppe afdragene på en del af din gæld, men fortsat betale af på resten af gælden.  Du kan gøre det i det tempo, der passer til dig, din økonomi og dine planer. Der er også mulighed for at få afdragsfrihed op til 30 år. Vi anbefaler, at du læser mere om lånet, så du kan tage stilling til – evt. i dialog med en rådgiver – om lånet vil være det rette for dig.

Udnyt friværdien til at indfri drømme eller samle din gæld 


Boligpriserne har været stigende over en årrække. Har du friværdi i din bolig og går du med tankerne om fx boligforbedring, ny bil eller noget helt tredje, kan du udnytte friværdien til at finansiere dine drømme. Det kan også være, at du kan samle din gæld i et lån, hvis du har anden gæld ved siden af. I så fald kan det ofte være en fordel samtidig at omlægge dit nuværende FlexLån® til et nyt samlet lån. På den måde kan du udnytte den lave rente, og det kan eventuelt give lavere bidragsbetalinger for dig.

Prøv vores låneberegner


Med låneberegneren kan du se alternativer til dit realkreditlån. Du kan fx sammenligne FlexLån® F1 med et fastforrentet lån og se, hvad det betyder for den månedlige ydelse.
Prøv låneberegneren