Selv efter en historisk stor konverteringsbølge i slutningen af april på mere end 100 mia. kroner synes der at være en god sandsynlighed for fortsat høj konverteringsaktivitet over de kommende kvartaler.
Realkreditrenterne har således på det seneste nået nye bundrekorder – det 30-årige fastforrentede 1,5 %-lån er lukket for tilbudsgivning og det 20-årige 1 %-lån er tæt på at lukke – og samtidig er der konverteringsegnede lån med kuponrenter på 2,5 % eller derover for i omegnen af 250 mia. kroner.
Falder renterne yderligere i den kommende tid, kan låntagere med fastforrentede 2 %-lån også komme med på konverteringsbølgen – og så er der for alvor åbnet op for en særdeles stor bølge. Der er lån for mere end 500 mia. kroner i fastforrentede 2 %-lån.
Vi har i vedhæftede analyse set nærmere på tommelfingerregler ved konvertering, der kan give et hurtigt indblik i, hvornår en konvertering kan være relevant samt set nærmere på vores aktuelle konverteringsanbefalinger. De er som følger:
I skrivende stunder er der oplagte konverteringsmuligheder for låntagere med en kuponrente på 2,5 % og derover, og som ikke har flytteplaner over de kommende år.
Låntagere med 2 %-lån med restløbetider på omtrent 23-24 år og op har endnu ikke oplagte konverteringsmuligheder. Renterne skal falde lidt mere – og vi skal have 1 %-lånet op i en kurs i omegnen af 98 mod de nuværende godt 96, før der er grønt lys.
Kunder med 2 %-lån, der har et relativt stort lån og med et fokus på aktiv gældspleje, skal dog være opmærksomme på gode konverteringsmuligheder til 1,5 %-lånet, hvis det er åbent for tilbudsgivning og tæt på kurs 100. Det kan også være, at deres risikoprofil tilsiger, at de er villige til at konvertere ned i 1 %-lånet vel vidende, at der kan være en risiko for indlåsningseffekt.
Låntagere med fastforrentede lån på 2 % eller derover og restløbetider på i omegnen af 15-20 år har også oplagte konverteringsmuligheder i eksempelvis det 15-årige 0,5 %-lån eller det 20-årige 1 %-lån.
Læs hele analysen