Book møde
Beregn

Lejlighedspriserne er faldet, men forældrekøb er blevet dyrere

Forældrekøb kan stadig være aktuelt for forældre med en solid økonomi. Men vi venter en højsæson med afdæmpet aktivitet.

26 juni - 2023
Helt overordnet er der på få år sket et markant skifte i driftsøkonomien ved et forældrekøb. Vi er gået fra en situation, hvor det ligefrem har været muligt at opnå et løbende overskud til nu at have et historisk stort driftsunderskud ved forældrekøb. Denne udvikling er drevet af højere boligpriser både før og under pandemien, ændrede skatteregler og ikke mindst de kraftige rentestigninger gennem 2022. Selv de betydelige prisfald på markedet for ejerlejligheder i andet halvår 2022 har ikke formået at knække kurven på det løbende driftsunderskud. Alt dette betyder, at vi venter endnu en højsæson med afdæmpet aktivitet af forældrekøb. 

Når det er sagt vil aktiviteten dog næppe gå helt i stå. Mange forældrekøb foretages således med udgangspunkt i en solid privatøkonomi og med nytteværdien for familien for øje. Endelig kan studerende der bor i et forældrekøb glæde sig over, at der alligevel ikke er udsigt til, at deres boligsikring ryger fra 2024. I juni 2022 blev der indgået en politisk aftale om, at retten til boligsikring i et forældrekøb skulle fjernes, men denne aftale er faldet bort i forbindelse med folketingsvalget og den nye SMV-regering i december 2022.


Læs analyse her

 

Skal vi se på dine muligheder sammen?

Vi vil meget gerne hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til dine muligheder. Du er altid velkommen til at kontakte os og få et godt råd. Book et møde eller ring på 70 15 15 16.