Book møde
Beregn
Låntyper

FlexKort®

FlexKort® er boliglånet til dig, der vil have lav rente og ydelse her og nu. Renten er variabel, og lånet får ny rente hvert halve år.

Få lav rente – her og nu
FlexKort®
Ny rente hvert halve år

Du får lavere rente end på de fleste andre boliglån (men skal have råd til, at den senere kan stige).  

Afdrag hurtigt fra start

Så længe renten er lav, betaler du hurtigere af på restgælden end på lån med fast rente. 

Afdragsfrit op til 10 år

Du har mulighed for afdragsfrihed i op til 10 år.

Det bedste lån for dig? 

Fast eller variabel rente – afdragsfrihed eller ej. Se vores brede udvalg af lån og find dét, der passer til dig og din økonomi. 

Se alle lån fra Realkredit Danmark

Fakta om lånet

Du kan låne op til 80 procent af den værdi, som Realkredit Danmark vurderer din ejerbolig til. 

Er boligen en fritidsbolig, kan du låne op til 75 procent af dens værdi. Hvis du ønsker afdragsfrihed, kan du dog højest låne 60 procent af fritidsboligens værdi.

FlexKort® er et realkreditlån med variabel rente. Løbetiden er op til 30 år.

Lånet får ny rente 1. januar og 1. juli hvert år. Vi fastsætter renten ud fra 6 måneders CITA-rentesats plus et fastsat tillæg.

Med FlexKort® får du typisk lavere rente her og nu end på et lån med fast rente. I starten af lånets løbetid vil din månedlige ydelse derfor også være lavere, og du vil afdrage hurtigere på din restgæld.  

Du skal have luft i budgettet for at vælge FlexKort®. For hvis renten stiger, vil din månedlige ydelse blive højere. Der er ikke garanti for, at din samlede ydelse i lånets løbetid bliver lavere end på et fastforrentet lån. 

Du kan få op til 10 års afdragsfrihed på FlexKort®. Årene med ekstra luft i budgettet behøver ikke at ligge i forlængelse af hinanden. 

Mens dit lån er afdragsfrit, betaler du stadig renter og bidrag på lånet. Desuden betaler du et tillæg til bidraget i de afdragsfrie perioder. 

Du kan hvert kvartal vælge afdragsfrihed til eller fra. Ændringen skal godkendes af Realkredit Danmark og koster et gebyr. Se prisblad (PDF). 


Når du får et lånetilbud på FlexKort®, skal du være opmærksom på, at kursen kan ændre sig, før du får lånet udbetalt.

Falder kursen, vil du få et mindre beløb udbetalt end det, der står i dit lånetilbud.

Mod et gebyr kan du låse kursen fast indtil lånets udbetalingsdato. Så ved du, at du får udbetalt det beløb, du har brug for.

Obligationen bag FlexKort® har ofte en kortere løbetid end lånet. Når den udløber, refinansierer vi automatisk dit lån. Det gør vi ved at udstede en ny obligation med en løbetid på 1-10 år. Vi vælger den løbetid, der giver dig de bedste vilkår. 

Samtidig med refinansieringen justerer vi det tillæg til renten, som du betaler.  

Du kan indfri lånets restgæld til markedskurs, når du vil. Men det kan være dyrt at indfri lånet mellem to refinansieringer. Jo længere tid, der er til næste refinansiering – jo større er din risiko for at få et kurstab.

Lånet kan altid indfries til kurs 100 i forbindelse med en refinansiering. Opsigelsen skal ske mindst to måneder før, vi refinansierer dit lån.

Det er sjældent forbundet med større kurstab eller -gevinster at indfri FlexKort®. Obligationen bag lånet ligger typisk tæt på kurs 100. Vær dog opmærksom på, at det kan påvirke din skat, hvis du får en kursgevinst eller et kurstab, når du indfrier dit lån.

FlexKort® har variabel rente. Der er derfor risiko for, at du skal betale en højere ydelse, hvis markedet ændrer sig, og renten stiger. 

Ændringer i bidraget kan også betyde, at din ydelse stiger. 

Der er altid individuelle hensyn forbundet med at låne penge. Før vi kan tilbyde dig et boliglån og aftale de nærmere vilkår for lånet, skal vi kende din økonomi og vurdere din bolig.

Beregn prisen på dit FlexKort® 
Se Realkredit Danmarks priser og gebyrer (PDF)
Læs om vores låntyper og forretningsbetingelser (PDF). 

Flytter du dine realkreditlån til os, og bliver du samtidig en del af Danske Banks kundeprogram, slipper du for en række gebyrer:  

  • Lånesagsgebyr til RD på 1.900-3.800 kr.
  • Ekspedition af ejendomssag (tinglysningsservice) i Danske Bank på 1.800-3.600 kr.
  • Afregningsprovision på det nye lån på 0,15 procent
  • Tinglysningsafgift til staten på 1.730 kr.
  • Indfrielsesgebyr i dit nuværende realkreditinstitut - normalt på ca. 750 kr. 
HVAD ER DET BEDSTE LÅN FOR DIG?

Sammenlign vores produkter

ObligationslånFlexLån® TFlexLån® KFlexLife®
RentetypeFastVariabelVariabelFast/Variabel
Fast ydelse (se pkt. 1,2)CheckmarkCheckmarkValgfrit
Fast løbetidCheckmarkCheckmarkValgfrit
Du kender din rentei hele løbetideni 1-10 åri 1-10 åri 1-30 år
Afdragsfrihed (se pkt. 3)Op til 10 årOp til 10 årOp til 30 år
Max løbetid30 år30 år30 år30 år
Max lånebeløb (se pkt. 4)80%80%80%75%
FordeleFast kendt rente helt til lånets udløbRenten og ydelsen er typisk lavere end på et fastforrentet lånRenten og ydelsen er typisk lavere end på et fastforrentet lånHøjere fleksibilitet i forhold til valg af ydelse og mulighed for lang afdragsfrihed
UlemperTypisk højere rente end et FlexLån®Løbetiden forlænges, hvis renten stigerDin ydelse stiger, hvis renten stigerDu betaler lidt ekstra for fleksibilitet og mulighed for afdragsfrihed i op til 30 år
1) Fast ydelse på et Obligationslån betyder, at du som udgangspunkt betaler det samme til lånet hver måned i hele lånets løbetid. Ydelsen kan dog ændre sig, hvis RD ændrer bidragssatsen pga. prisjustering, eller hvis du vælger afdragsfrihed til eller fra.
2) Fast ydelse på FlexLån® T betyder, at det er lånets løbetid og ikke din månedlige ydelse, der ændrer sig, når renten går op og ned. Den månedlige ydelse kan dog ændre sig, hvis RD ændrer bidragssatsen pga. prisjusteringer, eller hvis renten ved næste rentetilpasning stiger så meget, at lånets løbetid bliver længere end 30 år - eller hvis du selv ønsker en anden fast ydelse. 
3) Afdragsfrihed på FlexLife® er individuel og forudsætter bl.a., at lånet udgør max 60 % af boligens værdi.
4) Procentsatserne viser, hvor stor en del af boligens værdi, du kan få finansieret
. Læs om boligfinansiering
Hvilket lån skal du vælge?

Hvad koster det at låne til din bolig?

Prøv vores låneberegner og få en vejledende beregning. Eller tal med os, hvis du vil have en personlig beregning. Book møde eller ring på 70 15 15 16