Book møde
Beregn
Låntyper

Lån til energiforbedring

Når du låner til at energiforbedre din bolig, kan du spare helt op til 7.400 kr. i lånesags- og ekspeditionsgebyrer.​​​​​​

Vil du energiforbedre dit hjem?

Tal med os, hvis du tænker på at forbedre energien i din bolig. Vi er klar med råd og kan hurtigt regne på, hvad din boligdrøm koster. Book et møde eller ring på 70 15 15 16.

Skal din bolig energiforbedres?


Energiforbedring af din bolig kan være en god idé af flere årsager. Først og fremmest skåner et lavere energiforbrug klimaet, og så kan der være mange penge at spare.

Skær ned på varmeregningen
Du kan fx mindske varmeregningen ved at hulmursisolere dit hus eller sætte nye vinduer i. Det er eksempler på energiforbedringer, som du kan låne til i Realkredit Danmark og Danske Bank uden at betale lånesags- og ekspeditionsomkostninger. 

Faktisk kan du låne til alle de typer af energiforbedringer, som du kan få håndværkerfradrag for (undtagen serviceydelser).

Se alle energiforbedringer, du kan låne til her. 

Ingen lånesags- eller ekspeditionsomkostninger 
Når du låner til energiforbedring af dit hjem, kan du spare op til 7.400 kr. i gebyrer og lånesagsomkostninger. 

For at kunne låne på disse vilkår, skal lånet optages som et realkreditlån hos Realkredit Danmark eller som et Danske Bolig Fri eller Boliglån i Danske Bank. 

Du skal fortsat betale afregningsprovision og kursfradrag på realkreditlån og tinglysningsafgift til staten på både realkreditlån og banklån.

Fakta om lånet

Hvem kan låne?

For at kunne optage lån til energiforbedring uden at betale lånesags- og ekspeditionsgebyrer, skal du være kunde i Realkredit Danmark eller have Nemkonto i Danske Bank. Realkredit Danmark er en del af Danske Bank-koncernen.

Hvilke låntyper kan du vælge? 

Du kan optage dit energiforbedringslån hos Realkredit Danmark eller i Danske Bank. Her kan du se de mulige typer af lån:

  • Alle Realkredit Danmarks realkreditlån til privatkunder
  • Danske Bolig Fri 
  • Boliglån

Hvilke boligtyper kan du låne i? 

  • Ejerbolig
  • Fritidsbolig (ejer)

Hvilke formål kan du låne til?

Låneprovenuet skal primært gå til energiforbedring af din bolig. Det betyder at min. 50% af låneprovenuet skal være til energiforbedrende tiltag, som forbedrer energiforbruget i din bolig.

Hvis du som kunde ønsker at foretage energiforbedring og bevilges lånet i forbindelse med omlægning eller ejerskifte, kan din rådgiver fjerne lånesagsgebyr og ekspeditionsgebyr på hele lånesagen, så du ikke skal have flere lån på baggrund af dette. Det er dog et krav, at den del af provenuet, der udbetales til forbedringerne i boligen, skal bruges til et godkendt energiforbedrende initiativ.

Se eksempler på energiforbedringer her

Hvordan dokumenterer du energiforbedringerne?

Du skal kunne fremvise dokumentation for, at lånet skal bruges til energiforbedringer i din bolig. Dette kan være i form af: 

  • Håndværkertilbud 
  • Tilbud fra et byggemarked i tilfælde af gør-det-selv projekter. 


Hjemmelavede budgetter eller lign. er ikke tilstrækkelig dokumentation. 

Derudover skal du være opmærksom på, at vi efterfølgende kan bede om opfølgende dokumentation som bevis for, at lånet er brugt på energiforbedrende tiltag, ligesom du er forpligtet til at oplyse os, hvis lånet mod forventning ikke bruges på energiforbedring.

Din besparelse ved lån til energiforbedring


​Låntype​Dine omkostningerNormale omkostninger
​Realkredit Danmark produkter, herunder også forhåndslån​0 kr.​​​7.400 kr. (ekspedition af ejendomssag 3.600 kr. og lånesagsgebyr 3.800kr.)
​​Danske Bolig Fri​0 kr.​​​​​7.000 kr. ​(ekspeditionsgebyr 7.000kr)
​​Boliglån​​0 kr.1.000 kr. ​(ekspeditionsgebyr) samt 2% i stiftelsesprovision (min. 500 kr.)

Skal vi se på dine muligheder sammen?  

Tal med os, hvis du tænker på at forbedre energien i din bolig. Vi er klar med råd og kan hurtigt regne på, hvad din boligdrøm koster. Book et møde eller ring på 70 15 15 16.