Book møde
Beregn

Ny klimaplan skal sætte fart på vores kunders grønne omstilling

Danske Bank har lanceret en ny klimaplan frem mod 2030. Vi vil sætte endnu større fokus på vores kunders egen bæredygtige omstilling.

20 januar - 2023

Som koncern ønsker Danske Bank at gå forrest i den grønne omstilling af samfundet. Derfor har man blandt andet reduceret investeringer og udlån til olie- og gasproducenterne med henholdsvis 37 og 50 procent siden 2020.

Det næste skridt i udviklingen sker nu med lanceringen af en ny og ambitiøs klimaplan, der kortlægger den samlede CO2-udledning fra alle de aktiviteter, Danske Bank-koncernen direkte og indirekte er en del af.

Det har blandt andet også betydning for rådgivningen af vores kunder i Realkredit Danmark.

"Vores nye klimaplan er en ambitiøs plan, der skal hjælpe os og vores kunder med at lykkes med den grønne omstilling." Carsten Egeriis, administrerende direktør i Danske Bank

Vi skal hjælpe vores kunder i deres bæredygtige omstilling
Et af de steder, vi kan gøre en forskel – både for den enkelte kunde og for samfundet – er ved at hjælpe vores kunder med rådgivning og finansielle løsninger, som understøtter deres grønne transition.

”Vores nye klimaplan er en ambitiøs plan, der skal hjælpe os og vores kunder med at lykkes med den grønne omstilling. Det gælder virksomheder, hvis produktion er baseret på fossile brændsler og som ønsker at omstille til mere bæredygtige alternativer, men det gælder i høj grad også lån til privatkunder, der fx ønsker at energirenovere deres bolig,” siger administrerende direktør i Danske Bank, Carsten Egeriis.

Derfor kan Realkredit Danmark-kunder forvente fortsat support af deres egen bæredygtige omstilling med bæredygtige produkter. 

Læs pressemeddelelsen på danskebank.com