Book møde
Beregn

Nyt grønt team i Realkredit Danmark

Med oprettelsen af RD Sustainability får Realkredit Danmarks grønne ambitioner nu også et organisatorisk hjem.

15 marts - 2023

I Realkredit Danmark spiller den grønne dagsorden en stadigt større rolle, og over de kommende år kommer udviklingen af netop det område til at spille en central rolle. Både ift. at imødekomme en stigende efterspørgsel fra kunderne og den naturlige forventning fra omverdenen til en stor og væsentlig samfundsspiller som RD. Derfor er det blevet besluttet, at RD med oprettelsen af RD Sustainability også rent organisatorisk skal afspejle den agenda. 

”Bæredygtighed er uden sammenligning det vigtigste udviklingsområde for RD i de kommende år, og vi har, senest med den klimaplan der blev lanceret tidligere i år, sat os nogle ambitiøse mål for, hvordan vi som organisation med en bred berøringsflade i samfundet kan sætte et tydeligt grønt aftryk frem mod 2030,” forklarer administrerende direktør i RD Kamilla Hammerich Skytte. 

Den primære opgave for RD Sustainability bliver at få skabt de rette rammer og den rette struktur omkring arbejdet med at levere på koncernens klimaplan og på det ambitiøse mål om blandt andet at reducere såkaldt ”financed emissions” med 75 % for både private og erhvervsrealkreditlån i Danmark inden 2030. Et væsentligt punkt i det arbejde bliver en forandring af den måde man typisk har vurderet og værdisat både privat- og erhvervsejendomme på, til i højere grad at have bæredygtighed med som et væsentligt parameter. 

Bred erfaring 
Til at lede det nye grønne ben i RD er valget faldet på Carsten Nymann, der de seneste 22 år har bestredet en række lederroller på tværs af koncernen. De seneste 13 år inden for forretnings- og produktudvikling på erhvervsområdet i Danske Bank og i Realkredit Danmark. 

"Carsten har en enormt bred og dyb viden på tværs af RDs værdikæde fra systemer og processer til konkrete produkter, og han er den helt rette til at stå i spidsen for det nye område og til at indfri vores grønne ambitioner," afslutter Kamilla Skytte. 

Læs mere om Danske Banks klimaplan