Book møde
Beregn
Aktuelt og anbefalinger

Refinansiering af FlexLife®

Auktionerne over obligationerne bag FlexLife®, der skal refinansieres 1. april 2023, er afsluttet.

Den 1. april 2023 bliver dit FlexLife® refinansieret

Auktionerne over obligationerne bag FlexLife®, der skal refinansieres 1. april 2023, er afsluttet. Vi kender nu de endelige renter.
Se resultatet af auktionerne her


Få overblik over dine muligheder

Hvad betyder en refinansiering for dig?

En refinansiering betyder, at obligationen bag et lån udløber. Realkredit Danmark skal derfor sælge nye obligationer for at have penge til, at dit lån kan fortsætte til det aftalte udløbstidspunkt. Obligationerne sælges på auktion i løbet af februar.

Se vores forventninger til renten og vores låneanbefalinger

For dig betyder en refinansiering rent praktisk, at dit lån får en ny rente pr. 1. april 2023. Renten bestemmes af den kurs (pris), som investor har købt obligationerne til på auktion. Dit lån fortsætter som planlagt efter refinansieringen – med mindre du indgår en aftale om ændringer med os.

Har du ingen ønsker om at ændre dit lån, skal du ikke foretage dig noget. I marts 2023 modtager du et brev fra os, hvor du kan se den nye rente, og hvad det betyder for dit lån.

Ønsker du at ændre på dit lån?

FlexLife® rummer mange muligheder. Måske vil du gøre brug af fleksibiliteten til at tilpasse lånet efter dit behov? Det kan være du ønsker mere tryghed omkring renten og gerne vil binde din rente for en længere periode via eksempelvis en 5-årig rentebinding. Alternativt kan det være, at du ønsker en kortere rentebinding for at sikre en lavere ydelse end på lån med længere rentebinding og du samtidig har en robust privatøkonomi og trives fint i hverdagen med den større renterisiko på dit lån. Endeligt kan din økonomi og dine fremtidsplaner have ændret sig siden du optog lånet, og du derfor ønsker at justere på din månedlige ydelse eller din afdragsfrie periode inden for de rammer, som lånet giver mulighed for.

Ønsker du en fast rente kan du overveje FlexLife® med fast rente, hvor du kender renten gennem hele lånets løbetid. Det vil dog kræve en omlægning af dit eksisterende lån, og ligeledes bør man være opmærksom på, hvorvidt der er en fornuftig kurs på FlexLife® med fast rente i det aktuelle marked.

Har du planer om at ændre på dit lån, kan du gøre det op til refinansieringen – og senest den 31. januar 2023 skal vi have aftalt ændringen, ellers fortsætter lånet som det er i dag, dog med en ny rente fra 1. april 2023.

Ønsker du at indfri dit lån helt eller delvist, kan det være en fordel at gøre det ved en refinansiering. Her kan du nemlig indfri til kurs 100. Aftale om opsigelse af dit lån skal også være indgået med os senest den 31. januar 2023.

Regn på ændringer – sådan kan lånet se ud

Overvejer du at ændre på dit FlexLife®, kan du regne på mulighederne ved at logge ind på rd.dk eller book et møde med os, så ser vi på det sammen. 

Lås renten på dit lån inden rentetilpasningsauktionen

Du kan vælge at lave en fastkursaftale inden den kommende rentetilpasning. Med dit valg af FlexLife®, har du dog allerede en indbygget renterisiko mellem rentetilpasningerne. Selv om fastkursaftaler ikke er noget vi generelt anbefaler på FlexLife®, kan det være, at det giver dig en ekstra tryghed at låse renten fast på dit lån allerede nu. Dermed kender du din rente, inden rentetilpasningsauktionerne går i gang i februar 2023.

Ønsker du at låse renten fast, skal du kontakte Danske Bank eller Realkredit Danmark senest den 31. januar 2023. 

Det koster 1.000 kr. i fast gebyr at indgå en fastkursaftale. Derudover er der et fradrag i kursen, som betyder, at du skal betale en rente, der er højere end det aktuelle renteniveau. Om renten på dit lån bliver højere ved indgåelse af en fastkursaftale end den rente, der fremkommer via auktion, ved du først, når auktionerne over FlexLife® er afsluttet i februar 2023.

Skal vi se på dine muligheder sammen?

Tal med os i god tid før d. 31. oktober, hvis du fx overvejer at binde renten længere eller omlægge dit lån. Book et møde eller ring til os på 70 15 15 16

Tidspunkter du skal være opmærksom på


Fra d. 8. november 2022 og ca. en uge frem: du modtager et informationsbrev om refinansieringen fra os.

D.31. januar 2023: Sidste dag for indgåelse af aftale om ændring eller opsigelse af dit lån.

Fra d. 6.-10. februar 2023: Vi sælger obligationer på auktion, og renten på dit lån pr. 1. april 2023 bestemmes.

Efter auktionerne: Du kan finde resultatet af auktionerne på rd.dk, og du kan logge ind på rd.dk eller i Danske Banks mobilbank og se konsekvensen af den nye rente på dit lån.

Fra d. 8. marts 2022: Du modtager et brev fra os, hvor du kan se, hvad den nye rente betyder for dit lån. 

Fra d. 4. april 2022: Dit lån er opdateret med den nye rente, og du kan logge på rd.dk eller Danske Banks mobilbank og se den nye rente.

Hvad er det rigtige lån for dig?

Tal med os i god tid før den 31. januar, hvis du fx overvejer at binde renten længere, skrue op eller ned for dine afdrag eller omlægge dit lån.