Book møde
Beregn
Aktuelt og anbefalinger

Refinansiering af FlexLife®

Skal dit FlexLife® refinansieres den 1. april 2022, så se hvordan du skal forholde dig.

Vil du ændre på dit lån? 

Tal med os i god tid før den 31. januar, hvis du fx overvejer at binde renten længere, skrue op eller ned for dine afdrag eller omlægge dit lån. 

Få et overblik over dine muligheder


Den 1. april 2022 skal FlexLife® refinansieres.

Har du et lån, der skal refinansieres, får du et brev fra os i starten af november 2021, hvor du kan se, hvad det betyder for netop dit lån.

Hvad betyder en refinansiering for dig?
En refinansiering betyder, at obligationen bag et lån udløber. Realkredit Danmark skal derfor sælge nye obligationer for at have penge til, at dit lån kan fortsætte til det aftalte udløbstidspunkt. Obligationerne sælges på auktion i løbet af februar.

Se vores forventninger til renten
For dig betyder en refinansiering rent praktisk, at dit lån får en ny rente pr. 1. april 2022. Renten bestemmes af den kurs (pris), som investor har købt obligationerne til på auktion. Dit lån fortsætter som planlagt efter refinansieringen – med mindre du indgår en aftale om ændringer med os.
Har du ingen ønsker om at ændre dit lån, skal du ikke foretage dig noget. I marts 2022 modtager du et brev fra os, hvor du kan se den nye rente, og hvad det betyder for dit lån.

Ønsker du at ændre på dit lån?
FlexLife® rummer mange muligheder. Måske vil du gøre brug af fleksibiliteten til at tilpasse lånet efter dit behov? Mange vælger i øjeblikket at binde renten for en længere periode, f.eks. i 5 år, for derved at sikre boligøkonomien mod eventuelle rentestigninger de kommende år. Det er også vores generelle anbefaling, at man overvejer en længere rentebinding. 

Ønsker du mere sikkerhed for renten kan du overveje FlexLife® med fast rente, hvor du kender renten gennem hele lånets løbetid. Læs mere om mulighederne med FlexLife®

Har du planer om at ændre på dit lån, kan du gøre det op til refinansieringen – og senest den 31. januar 2022 skal vi have aftalt ændringen, ellers fortsætter lånet som det er i dag, dog med en ny rente fra 1. april 2022.

Ønsker du at indfri dit lån helt eller delvist, kan det være en fordel at gøre det ved en refinansiering. Her kan du nemlig indfri til kurs 100. Aftale om opsigelse af dit lån skal også være indgået med os senest den 31. januar 2022. 

Regn på ændringer – sådan kan lånet se ud
Overvejer du at ændre på dit FlexLife®, kan du regne på mulighederne hos Danske Bank. Eller book et møde med os, så ser vi på det sammen.  

Regn på FlexLife® hos Danske Bank

Tidspunkter du skal være opmærksom på
Fra 2. november 2021 og ca. en uge frem: du modtager et informationsbrev om refinansieringen fra os.

31. januar 2022: Sidste dag for indgåelse af aftale om ændring eller opsigelse af dit lån.

I løbet af februar 2022: Vi sælger obligationer på auktion, og renten på dit lån pr. 1. april 2022 bestemmes. Datoerne for auktion er fastsat til d. 7.-11. februar 2022.

Efter auktionerne: Du kan finde resultatet af auktionerne på rd.dk.

Fra 7. marts 2022: Du modtager et brev fra os, hvor du kan se, hvad den nye rente betyder for dit lån. 

Fra 2. april 2022: Dit lån er opdateret med den nye rente, og du kan logge på rd.dk, Danske Banks mobilbank eller Danske Netbank og se den nye rente.

Skal vi se på dine muligheder sammen?

Tal med os i god tid før den 31. januar, hvis du fx overvejer at binde renten længere, skrue op eller ned for dine afdrag eller omlægge dit lån.