Book møde
Beregn
Aktuelt og anbefalinger

Refinansiering af FlexLife®

Den 1. april 2024 skal FlexLife® have ny rente. Deadline for at ændre på dit lån er nu overskredet.

 

Auktioner:
Auktionerne over obligationerne bag FlexLife®, der skal rentetilpasses 1. april 2024, er i gang. Den 9. februar kender vi de endelige renter.

Få overblik over dine muligheder inden d. 31/1-24

Hvad betyder en refinansiering for dig?

En refinansiering betyder, at obligationen bag et lån udløber. Realkredit Danmark skal derfor sælge nye obligationer for at have penge til, at dit lån kan fortsætte til det aftalte udløbstidspunkt. Obligationerne sælges på auktion i løbet af februar.

Se vores forventninger til renten og vores låneanbefalinger

For dig betyder en refinansiering rent praktisk, at dit lån får en ny rente pr. 1. april 2024. Renten bestemmes af den kurs (pris), som investor har købt obligationerne til på auktion. Dit lån fortsætter som planlagt efter refinansieringen – medmindre du indgår en aftale om ændringer med os.

Har du ingen ønsker om at ændre dit lån, skal du ikke foretage dig noget. I marts 2024 modtager du et brev fra os, hvor du kan se den nye rente, og hvad det betyder for dit lån.

Ønsker du at ændre på dit lån?

FlexLife® rummer mange muligheder. Måske vil du gøre brug af fleksibiliteten til at tilpasse lånet efter dit behov? Jo kortere rentebinding du vælger, jo oftere vil du kunne skrue på dit lån ved en refinansiering. Det kan være værd at overveje, hvis du løbende vil kunne tilpasse lånet til din økonomi. Med en kort binding vil eventuelle rentestigninger dog hurtigere slå igennem på dit lån og dermed din ydelse. Det er derfor vigtigt, at du afvejer dit behov for fleksibilitet mod dit behov for rentesikkerhed og tryghed i din boligøkonomi. 

Ønsker du mere sikkerhed for renten, kan du overveje FlexLife® med fast rente, hvor du kender renten gennem hele lånets løbetid. Læs mere om mulighederne med FlexLife®

Har du planer om at ændre på dit lån, kan du gøre det op til refinansieringen – og senest den 31. januar 2024 skal vi have aftalt ændringen, ellers fortsætter lånet som det er i dag, dog med en ny rente fra 1. april 2024.

Ønsker du at indfri dit lån helt eller delvist, kan det være en fordel at gøre det ved en refinansiering. Her kan du nemlig indfri til kurs 100. Aftale om opsigelse af dit lån skal også være indgået med os senest den 31. januar 2024. 

Regn på ændringer – sådan kan lånet se ud

Overvejer du at ændre på dit FlexLife®, kan du regne på mulighederne ved at logge ind på rd.dk eller book et møde med os, så ser vi på det sammen. 

Vil du ændre på dit lån?

Tal med os i god tid før d. 31. januar, hvis du fx overvejer at binde renten længere eller omlægge dit lån. Book et møde eller ring til os på 70 15 15 16

Tidspunkter du skal være opmærksom på


Fra d. 8. november 2023 og ca. en uge frem: du modtager et informationsbrev om rentetilpasning fra os.

D. 31. januar 2024: Sidste dag for indgåelse af aftale om ændring eller opsigelse af dit lån.

I uge 6: Vi sælger obligationer på auktion, og renten på dit lån pr. 1. april 2024 bestemmes. De endelige datoer fastsættes først i løbet af januar måned.

Efter auktionerne: Du kan finde resultatet af auktionerne på rd.dk, og du kan logge ind på rd.dk eller i Danske Banks mobilbank og se konsekvensen af den nye rente på dit lån.

Fra 7. marts 2024: Du modtager et brev fra os, hvor du kan se, hvad den nye rente betyder for dit lån. 

Fra 2. april 2024: Dit lån er opdateret med den nye rente, og du kan logge på rd.dk eller i Danske Banks mobilbank og se den nye rente.

Hvad er det rigtige lån for dig?

Tal med os i god tid før den 31. januar, hvis du fx overvejer at binde renten længere, skrue op eller ned for dine afdrag eller omlægge dit lån.