Book møde
Beregn
Aktuelt & anbefalinger

Rentetilpasning pr. 1. april 2022

Dit FlexLån® skal rentetilpasses den 1. april 2022. Derfor er det tid til at overveje, om dit FlexLån® skal fortsætte, som det er, eller om du ønsker at ændre på lånet i forbindelse med rentetilpasningen.

Skal vi se på dine muligheder sammen? 

Tal med os i god tid før den 31. januar, hvis du fx overvejer at binde renten længere eller omlægge dit lån. Book et møde eller ring til os på 70 15 15 16.

Få et overblik over dine muligheder


Har du stadig det rette lån?
Hvis du er tilfreds med dit lån og ikke ønsker at ændre på det, behøver du ikke at foretage dig noget. Dit lån vil automatisk blive rentetilpasset og få en ny rente pr. 1. april 2022.

Ønsker du et mere fleksibelt lån, som du inden for de aftalte rammer løbende kan tilpasse til dit liv, så kan FlexLife® måske være noget for dig.

Se vores renteforventninger og anbefalinger

Vær opmærksom på udløb af afdragsfrihed
Er det aftalt, at din afdragsfrihed ophører den 31. marts 2022, begynder du automatisk at betale afdrag fra den 1. april 2022. Det kan også være, at din afdragsfrihed udløber undervejs i rentebindingsperioden efter rentetilpasningen. Det er derfor en god ide at tjekke afdragsfriheden på dit lån ved at logge på Dine lån, Danske Netbank eller Danske Banks Mobilbank. 

Skal du ændre på dit lån? Gør det inden den 31. januar 2022
Der kan være mange årsager til, at der kan være et behov for at justere din boligøkonomi og her er rentetilpasningen en oplagt mulighed, da det normalt vil være det billigste tidspunkt for dig. Det kan gøres ved at skifte rentetilpasningsprofil – altså vælge afdragsfrihed fra eller til eller justere på din rentebindingsperiode. Det kan også være en omlægning til et nyt lån. Det er i den forbindelse vigtigt, at du er opmærksom på den såkaldte opsigelsesfrist den 31. januar 2022. Det er sidste frist for, at vi skal have registreret ændringer i dit lånevalg – ellers kører dit lån automatisk videre i uændret form.

Sådan gør du
Ønsker du at skifte rentetilpasningsprofil eller omlægge til anden låntype, skal du kontakte Danske Bank eller Realkredit Danmark for at høre om dine muligheder og aftale, hvordan din boligfinansiering skal ændres. Du kan også logge ind på rd.dk eller i Danske Banks mobilbank og lave beregninger, som viser den forventede ændring i ydelsen på dit FlexLån®, hvis du vælger at skifte rentetilpasningsprofil. I alle beregninger bruger vi dagens renteniveau – den endelige rente kender vi først i februar.

Vær opmærksom på, at du skal aftale eventuelle ændringer af lånet med Danske Bank eller Realkredit Danmark inden den 31. januar 2021. Og overvejer du en låneomlægning, anbefaler vi altid, at du taler med os i god tid, så vi sammen kan finde det lån, der passer bedst til dig.

Book et møde her – så ser vi på dine muligheder sammen.

Lås renten på dit lån inden rentetilpasningsauktionen
Du kan vælge at lave en fastkursaftale inden den kommende rentetilpasning. Med dit valg af FlexLån®, har du dog allerede en indbygget renterisiko mellem rentetilpasningerne. Selv om fastkursaftaler ikke er noget vi generelt anbefaler på FlexLån®, kan det være, at det giver dig en ekstra tryghed at låse renten fast på dit lån allerede nu – særligt hvis du i forvejen søger tryghed for renten via valg af F5-lån. Dermed kender du din rente, inden rentetilpasningsauktionerne går i gang i februar 2022.

Ønsker du at låse renten fast, skal du kontakte Danske Bank eller Realkredit Danmark senest den 31. januar 2022. 

Det koster 1.000 kr. i fast gebyr at indgå en fastkursaftale. Derudover er der et fradrag i kursen, som betyder, at du skal betale en rente, der er højere end det aktuelle renteniveau. Om renten på dit lån bliver højere ved indgåelse af en fastkursaftale end den rente, der fremkommer via auktion, ved du først, når auktionerne over FlexLån® er afsluttet i februar 2022. 

Prøv vores låneberegner

Med låneberegneren kan du se alternativer til dit realkreditlån. Du kan fx sammenligne FlexLån® F1 med et fastforrentet lån og se, hvad det betyder for den månedlige ydelse.

Tidspunkter du skal være opmærksom på


Fra 2. november 2021 og ca. en uge frem: du modtager et informationsbrev om rentetilpasningen fra os.

31. januar 2022: Sidste dag for indgåelse af aftale om ændring eller opsigelse af dit lån.

I løbet af februar 2022: Vi sælger obligationer på auktion, og renten på dit lån pr. 1. april 2022 bestemmes. Datoen for auktionerne er endnu ikke endeligt fastlagt.

Efter auktionerne: Du kan finde resultatet af auktionerne på rd.dk, og du kan logge ind på rd.dk eller i Danske Banks mobilbank og se konsekvensen af den nye rente på dit lån.

Fra 7. marts 2022: Du modtager et brev fra os, hvor du kan se, hvad den nye rente betyder for dit lån. 

Fra 2. april 2022: Dit lån er opdateret med den nye rente, og du kan logge på rd.dk eller Danske Banks mobilbank og se den nye rente.

Hvad er det rigtige lån for dig?

Vi vil meget gerne hjælpe dig videre. Ring til os på 70 15 15 16 – eller book et møde med en af vores rådgivere.