Book møde
Beregn

Kan det betale sig at låne til energiforbedringer?

Alle taler om varmepumper og solceller. Men hvad koster energiforbedringer, hvordan finansierer du det bedst og billigst – og er det en god ide at gøre det nu? Læs om lån og tilskud til energiforbedring. 

En mindre varmeregning eller elregning. Det er dét, de fleste boligejere går efter, når de fx får solceller på taget eller skifter gasfyret ud med en varmepumpe. Sådan var det før, energipriserne skød i vejret, og det økonomiske incitament for at minimere forbruget er ikke ligefrem blevet mindre. 

Men den usikre tid stiller boligejerne i et dilemma. For mens høje energipriser kalder på handling, motiverer stigende renter og dalende boligpriser knap så meget til større husprojekter.    

Vil du vide, om energirenovering kan betale sig i din bolig, skal du finde ud af, hvad der kan gøre en forskel i boligen, hvilke fordele det vil give, og hvad det vil koste. Alt det kan du læse mere om her. 

Skal vi kigge på dine muligheder sammen?

Vi vil meget gerne hjælpe dig, hvis du har spørgsmål, du ikke finder svar på her. Du er altid velkommen til at kontakte os og få et godt råd. Book et møde eller ring på 70 15 15 16.

Værd at vide om finansiering af energiforbedringer

Hvilke energiforbedringer kan betale sig?

Som realkreditinstitut rådgiver vi ikke om, hvilke energirenoveringer du bør lave i din bolig. Men vi kan hjælpe dig til at få et overblik, regne på mulighederne og finde den bedste finansiering. 

Der er generelt et stort potentiale for energioptimering i danske boliger. Ofte er der en gevinst at hente i form af mindre energiregninger og et bedre indeklima. Desuden bliver boligen mere værd – selv om man ikke skal forvente, at energioptimeringen tjener sig selv hjem via en højere salgspris.   

Har din bolig et gyldigt energimærke, kan du indtaste din adresse på energihjem.dk. Så kan du se hvilke forbedringer, der vil være effektive i boligen. Er din bolig ikke energimærket, kan du se, hvad der ofte er værd at tage fat på i din type bolig.  

Mange boligejere går i stå, når de skal vurdere, hvad der kan betale sig, og hvor de skal starte.  Det kan du få en uvildig bygningsrådgiver til at vurdere. Du kan fx bestille et besøg fra OBH Rådgivende Ingeniører og få lavet en handlingsplan for dine bolig- og energiprojekter. Her får du refunderet prisen på 4.000 kr., hvis du senere finansierer forbedringerne med et lån fra Realkredit Danmark eller med Danske Banks lån Danske Bolig Fri.

Se mere hos Danske Bank

Kan det betale sig at låne til energiforbedringer?

Energiforbedringer kommer i alle prisklasser. Hos mange boligejere kan opsparingen dække mindre forbedringer, men ved større investeringer kan et lån være nødvendigt. 

Når du vurderer, om det kan betale sig, skal du holde prisen for de ønskede forbedringer op imod, hvad det koster at låne, og hvilke fordele du vil få i en mere energivenlig bolig. 

Fordelene kan være kontante i form af mindre energiregninger. Men du kan også få et bedre indeklima eller et hus, der kræver mindre vedligeholdelse. Tag det hele med, når du vurderer, om det kan betale sig at låne til bedre energi i din bolig. 

Husk, at tænke energiforbedringer ind, når du alligevel planlægger at renovere eller ombygge din bolig. Det kan ofte betale sig.  

Lån uden ekspeditionsgebyrer 
Realkredit Danmark og Danske Bank tilbyder dig at låne til energiforbedringer i din bolig, uden at du skal betale ekspeditions- og lånesagsgebyrer.

Se, hvor meget du kan spare

 

Beregn dit tillægslån her 
Prøv vores beregner og se, hvad det koster at optage at låne. (OBS: Beregningen tager ikke højde for, at du sparer lånesags- og ekspeditionsgebyrer ved lån til energiforbedring).  
Beregn her

Hvilke energiforbedringer kan jeg låne til?

For at kunne låne til energiforbedringer i din bolig, uden at du skal betale ekspeditions- og lånesagsgebyrer, skal du optage et realkreditlån hos Realkredit Danmark eller Danske Bolig Fri eller Boliglån hos Danske Bank, og bruge mindst halvdelen lånet på energiforbedringer. Fx solceller, varmepumpe, isolering eller konvertering til fjernvarme. 

Se de nærmere betingelser og en liste over godkendte energiforbedringer  

Vil du bruge hele lånet på forbedringer, der gør dit hjem mere energieffektivt, har du mulighed for at få et Boliglån hos Danske Bank på særligt attraktive vilkår. 

Hvilke lån findes der til energiforbedringer?

Alle Realkredit Danmarks realkreditlån kan bruges til energiforbedringer. Du kan også se nærmere på Danske Banks banklån til ejerbolig.

Har du lav gæld i din bolig, kan det være relevant at se på FlexLife®, som giver dig stor fleksibilitet. Lånet fås med fast eller variabel rente, og inden for de aftalte rammer kan du mod et gebyr hen ad vejen skrue op og ned for din ydelse. Hvis din økonomi tillader det, kan lånet være afdragsfrit i hele løbetiden. 

Kan jeg få tilskud til energiforbedringer?

Planlægger du at energirenovere din helårsbolig, så hold øje med, om der er puljer, du kan søge tilskud fra. På energihjem.dk kan du følge med i, hvilke puljer der åbner, og hvem der kan søge.   

Energistyrelsen administrer tilskudspuljerne, og det er via deres ansøgningsportal, du kan søge om tilskud. Se mere på Energistyrelsens hjemmeside SparEnergi.dk

Bliv kunde hos Realkredit Danmark

Tal med os om lån til bolig og få klare anbefalinger. Det koster ikke noget at spørge. Vi kan hjælpe, når du har tid - også aften og weekend.

Se, hvad du får hos os

Fik du svar på dine spørgsmål?

Vi vil meget gerne hjælpe dig, hvis du har spørgsmål, du ikke fik svar på her. Du er altid velkommen til at kontakte os og få et godt råd. Book et møde eller ring på 70 15 15 16.

Book møde   Bliv ringet op