Book møde
Beregn
Realkredit Danmark
Låntyper

FlexKort® 

Få lav ydelse og afdrag hurtigt. Med obligationslånet FlexKort® kan I udnytte den helt korte, variable pengemarkedsrente – 6 måneders CITA-rentesatsen.

Få ny rente hvert halve år

FlexKort®

Helt kort, variabel rente

Få lav rente og ydelse fra start.

Afdragsfrit i op til 10 år

Mulighed for afdragsfrihed i de første 10 år.

Afdrag hurtigt fra start 

Så længe renten er lav, betaler I hurtigt af på restgælden.

Det bedste lån for jer?

Er lav ydelse vigtigt? Eller trygheden ved fast rente? Mulighederne er mange. Se vores udvalg af lån til erhverv og find dét, der passer til jeres økonomi og planer.

Se alle lån fra Realkredit Danmark

Fakta om lånet

Hvor meget kan I låne?

Hvor meget I kan låne, kommer i første omgang an på, hvilken type ejendom I vil optage lån i. 

Find jeres ejendomstype her, og se hvor meget I højst kan låne. 

Derudover skal vi vurdere jeres økonomi og den eller de ejendomme, I ønsker at belåne, før vi eventuelt kan tilbyde jer et lån. 

Vores rådgivere er altid klar til at hjælpe jer, hvis I vil vide, hvor meget I konkret kan låne.

Rente og løbetid

FlexKort® er et obligationslån med variabel rente. Løbetiden kan være op til 30 år. 

Lånets rente bliver fastsat to gange om året: 1. januar og 1. juli. Den er baseret på 6 måneders CITA-rentesatsen plus et rentetillæg.

Med FlexKort® får I glæde af, at de korte renter typisk er lavere end de lange renter. Det betyder, at I får en lavere ydelse her og nu, end hvis I vælger et lån med fast rente. 

Afdragsfrihed eller stående lån

I kan få op til 10 års afdragsfrihed på FlexKort®. Det kræver dog, at lånets løbetid er mindst 15 år.

I perioden med afdragsfrihed betaler I kun renter og rentetillæg samt bidrag.  

Afdragsfriheden skal begynde ved lånets udbetaling og løbe i en ubrudt årrække. Den slutter i forbindelse med en ordinær obligationstermin, eller når jeres lån indfries eller udløber.

Alternativt kan I vælge at optage FlexKort® som et stående lån. Stående lån udløber normalt efter 10 år, hvor I skal betale hele lånet tilbage. I lånets løbetid betaler I kun renter og rentetillæg samt bidrag.

Finansielle instrumenter

FlexKort® kan kombineres med finansielle instrumenter – fx renteswaps. 

Finansielle instrumenter er tilkøb til jeres realkreditlån, som I kan aftale med jeres bank. Jeres rådgiver kan hjælpe jer med at se på, om det vil være en fordel for jer.

Realkredit Danmark er en del af Danske Bank-koncernen.  Læs mere om renteswaps (PDF) og valutaswaps (PDF) hos Danske Bank – eller ring og hør nærmere.

Fastkursaftale

Kursen kan ændre sig, fra I får tilbudt lånet, til I får lånet udbetalt. Mod et gebyr kan I låse kursen fast og dermed sikre jer mod kursfald. Så ved I præcis, hvad I får udbetalt. 

Det er ikke muligt at låse rentesatsen på FlexKort®. Lånets obligationsrente vil altid være den, der blev fastsat ved den seneste rentefastsættelse.

Refinansiering

Hvis jeres lån løber længere end de bagvedliggende obligationer, skal lånet refinansieres. Det sker automatisk. 

Når lånet refinansieres, udsteder vi en ny obligation med en løbetid på 1-10 år. Vi vælger den løbetid, der giver jer de bedste vilkår.

Indfrielse og opsigelse

I kan til enhver tid indfri lånet ved at købe de bagvedliggende obligationer til markedskurs. 

Lånet kan altid indfries til kurs 100 ved en refinansiering. Opsigelsen skal ske mindst to måneder før, jeres lån skal refinansieres.  

Vær opmærksom på, at det kan påvirke jeres skat, hvis I får en kursgevinst eller et kurstab, når I indfrier jeres lån.

Risiko

FlexKort® har variabel rente, og jeres ydelse kan derfor både stige og falde, når renten fastsættes hvert halve år. 

Ændringer i bidrag og øvrige omkostninger kan også betyde, at I skal betale en højere ydelse.

FlexKort® udbetales i danske kroner. Planlægger I at betale lånet tilbage med en anden valuta end danske kroner, kan ændringer i valutakurserne også medføre, at jeres ydelse stiger.

Hvad er det bedste lån for jer

Sammenlign vores produkter

ObligationslånKontantlånFlexLån® KRD Cibor6®FlexLife®
RentetypeFastFastVariabelVariabelFast/Variabel
Fast løbetidCheckmarkCheckmarkCheckmarkCheckmarkValgfrit
Du kender din rentei hele løbetideni hele løbetideni 1-10 åri 6 mdr.1-30 år
AfdragsfrihedOp til 10 årOp til 10 årOp til 10 årOp til 30 år
Max løbetid30 år/20 år*30 år/20 år*30 år/20 år*30 år/20 år*30 år/20 år*
Max lånebeløb80%/60%**80%/60%**80%/60%**80%/60%**75%/60%**
FordeleFast kendt rente i hele lånets løbetid og mulighed for afdragsfrihedFast kendt rente i hele lånets løbetidRente og ydelse er typisk lavere end på et fastforrentet lån. FlexLån® kan også fås i Euro.Rente og ydelse er typisk lavere end på et fastforrentet lån. RD Cibor6® kan kombineres med finansielle instrumenter fx Swap.Højere fleksibilitet i forhold til valg af ydelse og mulighed for restgæld ved lånets udløb
UlemperTypisk højere rente end på et variabelt forrentet lån. Når afdragsfriheden udløber skal der betales afdrag eller lånet skal omlæggesTypisk højere rente end på et variabelt forrentet lånYdelsen stiger, hvis renten stiger. Når afdragsfriheden udløber skal der betales afdrag eller lånet skal omlæggesYdelsen stiger, hvis renten stiger. Når afdragsfriheden udløber skal der betales afdrag eller lånet skal omlæggesDer kan ikke optages realkreditlån udover de 75 %/60% af værdien af ejendommen

* De 20 år gælder for ejendomme der benyttes til kontor/forretning, håndværk/industri, sociale, kulturelle eller undervisningsmæssige formål samt hotel/restauration
** De 60% gælder for ejendomme der benyttes til landbrug, kontor/forretning, håndværk/industri, sociale, kulturelle eller undervisningsmæssige formål samt hotel/restauration

Hvordan kan jeres økonomi se ud med FlexKort®?

Prøv vores låneberegner og få en vejledende beregning. Eller tal med os, hvis I gerne vil have en uddybende beregning og drøfte jeres muligheder. Book møde eller ring på 45 14 01 00