Book møde
Beregn
Realkredit Danmark

Danske Bank og Realkredit Danmark vil sammen med markante aktører styrke ESG-indsatsen i ejendomsbranchen

24 august - 2023

Långivere og investorer efterspørger ensartede, gennemskuelige og brugbare datapunkter inden for ESG. En ny, gratis og open source ESG-rapporteringsskabelon til hele ejendomsbranchens værdikæde skal sikre, at ESG-rapporteringen i fremtiden bliver transparent, konkret og sammenlignelig

En række af ejendomsbranchens førende aktører er gået sammen om at etablere en gratis, open source ESG-rapporteringsskabelon til hele ejendomsbranchens værdikæde. Projektet hedder Real ESG – The Real Estate Reporting Framework. Projektet skal sikre, at ESG-rapporteringen i ejendomsbranchen bliver transparent, konkret og sammenlignelig.

Bag projektet står AKF, Balder Danmark, BUILD, Danica Ejendomme, Danske Bank, DEAS, Deloitte, Djøf Advokat, EjendomDanmark, Molio, Realkredit Danmark, Simiab og Thylander, med støtte fra den filantropiske forening Realdania.

”Både långivere og investorer efterspørger ensartede, gennemskuelige og brugbare datapunkter inden for ESG. Vi ser det som en stor styrke, at vi nu i partnerskab med centrale aktører inden for ejendomsbranchen går sammen om at skabe fundamentet for en mere ensartet og transparent ESG-rapportering, som skal gøre det nemmere og enklere for branchen at sætte mere fart på den nødvendige bæredygtige omstilling i ejendomssektoren”, siger Bjarne Jørgensen – chef for Storkunder Ejendomme i Realkredit Danmark. 

Ambitionen med det nye samarbejde om ESG-rapportering er, at ejendomsbranchens udledninger, reduktioner og øvrige datapunkter opstilles, beregnes og formidles på den samme måde. Det er nemlig først, når aktørernes indsats kan benchmarkes på tværs af ejendomsbranchen, at der opstår en naturlig interesse for at forbedre de enkelte ESG-parametre. 

”Danske Bank og Realkredit Danmark ønsker at gå forrest i den bæredygtige omstilling. Arbejdet med bæredygtighed er helt centralt for alle virksomheder. Det gælder i høj grad også for ejendomsbranchen, som spiller en meget vigtig rolle i forhold til Danmarks og Danske Bank koncernens ambitioner om at reducere CO2-udledningen”, siger Bjarne Jørgensen

ET PROJEKT TIL GAVN FOR HELE VÆRDIKÆDEN

Rapporteringsskabelonen skal gøre det nemmere, hurtigere og billigere at udarbejde en ambitiøs ESG-rapport, så hver aktør ikke skal bruge tid, penge og energi på at skabe sin egen rapporteringsskabelon. 

Projektets fokus er særligt ensartede datapunkter, som gør det nemt for ejendomsselskaberne at rapportere ESG-indsatsen, og enkle definitioner, så ejendomsselskaberne bruger identiske beregningsprincipper.

Projektets primære målgruppe er ejendomsbesidderne, men målet er, at projektet bliver praktisk anvendelig for hele ejendomsbranchens værdikæde, bl.a. developere, entreprenører og rådgivere.

Derfor vil projektholdet også samarbejde med relevante organisationer, eksperter og branchefolk om udviklingen af værktøjerne. Det forventes, at første del af projektet udgives primo 2024 gennem EjendomDanmark.