Book møde
Beregn
Værd at vide

Finansiering af boligforbedringer

Hvilke boligforbedringer kan bedst betale sig, og hvilken finansiering er den bedste til dine behov? Få svarene her.

Værd at vide om realkreditlån til boligforbedring

Du kan lave forbedringer af boligen, som gør hverdagen bedre, sænker dine udgifter og klimasikrer din bolig. Om en boligforbedring betaler sig, kommer helt an på formålet med forbedringen. Skal den betale sig i kroner og ører eller øget livskvalitet?

I denne guide kan du bl.a. blive klogere på realkreditlån til boligforbedringer. Du kan også læse om, hvilke forbedringer, der bedst kan betale sig. 

Boligforbedringer kan øge boligens værdi og glæden i hverdagen
Kniber det med pladsen, eller vil du bare gerne forny din bolig? Nogle boligforbedringer betaler sig direkte i kroner og ører, mens andre øger livsglæden og giver mere kvalitet i hverdagen. 

Forskellige typer boligforbedringer:
Boligforbedringer, som gør hverdagen bedre
Energioptimering og klimasikring
Forbedringer, som sænker udgifterne
Om- og tilbygning
Forbedringer før et salg

Renovering og modernisering kan være en stor udgift. Men der er mulighed for, at de tjener sig selv ind i form af en øget værdi i boligen eller en månedlig besparelse. En potentiel gevinst er i høj grad bundet op på, hvor længe du regner med at blive boende. 

Senere i guiden kan du læse mere om, hvilke boligforbedringer, der typisk kan betale sig.

Som udgangspunkt bør du altid rådføre dig med en ejendomsmægler, banken og andre relevante fagpersoner, før du gennemfører store renoveringer af din bolig.

Brug for et godt råd om at låne til boligforbedringer?

Vi vil meget gerne hjælpe dig, hvis du har spørgsmål, du ikke fik svar på her. Kontakt os, hvis du vil høre mere om, hvordan du låner til at forbedre din bolig. 

Ombygning eller ny bolig – få styr på finansieringen inden
Boligforbedringer kan være et alternativ til at flytte. Derfor er det første, du bør overveje, om du bedst får dækket dine behov ved at sælge eller bygge om. Når du har styr på de samlede omkostninger for begge muligheder, kan du bedst træffe den rigtige beslutning.

Hvis du allerede har besluttet dig for at flytte, kan det sjældent betale sig med større moderniseringer. Men hvis behovet er mere plads, kan du undersøge, hvad det fx vil koste at lave loftet om til beboelse eller lave en tilbygning. 

Måske er boligforbedringen så dyr, at det bedre kan betale sig at se sig om efter noget nyt. Men det kan også være, du kan få dine behov opfyldt i din eksisterende bolig med en til- eller ombygning, så du ikke behøver flytte alligevel. Derfor er det en god ide at kigge nærmere på finansieringen, inden du beslutter dig.

Et lån til boligforbedring kan se ud på mange måder
Der vil altid være omkostninger forbundet med at låne penge. Det bedste lån til forbedringer af boligen afhænger af dine ønsker og behov. 

Hvis du gerne vil bygge om eller lave boligforbedringer, kan du med fordel finansiere det med et realkreditlån, hvor du kan låne op til 80 % af boligens værdi. Alt efter, hvor meget friværdi du har, og hvad du vil ændre på boligen, er der forskellige muligheder.  

Har du friværdi i din bolig, kan du tage et tillægslån, hvor du låner i friværdien. Her er tale om et nyt realkreditlån, som du optager ved siden af dit nuværende realkreditlån.  

Skal mindst halvdelen af de penge, du låner, bruges til energiforbedringer i din ejerbolig eller fritidsbolig, kan der være penge at spare. Med et realkreditlån hos Realkredit Danmark eller et boliglån i Danske Bank, kan du nemlig låne til at energiforbedre din bolig – uden at betale ekspeditions- og lånesagsgebyrer. Læs mere om dine muligheder og om vilkårene for lån til energiforbedringer i boligen

Har du ikke friværdi i din bolig, kan du måske at finansiere dit boligprojekt med et forbedringslån. Det er et almindeligt realkreditlån, hvor du kan låne op til 80 % af boligens værdi. Fordelen er, at et forbedringslån gives med udgangspunkt i den værdi, din bolig forventes at have efter forbedringerne. Lånet bliver udbetalt, når forbedringerne er fuldført, og Realkredit Danmarks vurderingskonsulent har bekræftet den nye værdi. På den måde kan du låne mere, end din nuværende friværdi giver mulighed for.

Hvilke boligforbedringer kan det betale sig at låne til?
Hvis du vil øge din boligs værdi, handler det især om at lave fornuftige forbedringer. Få repareret det slidte tag, sikre huset mod oversvømmelse eller skifte vinduerne – frem for et flot nyt køkken eller bad.

Det kan sjældent betale sig at lave dyre boligforbedringer, hvis du vil flytte inden for få år. Du kan ikke kalkulere med at få din investering hjem i form af en højere salgspris. Her er det til gengæld en god ide at male og lave småreparationer.

Et godt tip til boligforbedringer er at fokusere på de ting, som vil give anmærkninger i tilstandsrapporten. Med få eller ingen anmærkninger ved en eventuel køber, at huset er i orden, og han eller hun kan fokusere på indretningen.

Tænk grønt med klima- og energioptimering
Energioptimering er ofte en god ide. Du skåner klimaet, samtidig med, at du får et lavere energiforbrug. Der kan være mange penge at spare. 

Energioptimering kan bl.a. være udskiftning af ruder og vinduer, isolering af ydervægge og gulv, reparation eller udskiftning af varmeanlæg samt afmontering af brændeovne. 

Som tidligere nævnt kan du hos Realkredit Danmark og Danske Bank låne på favorable vilkår til energiforbedringer i din ejerbolig eller fritidsbolig.

Skab omgående værdiforøgelse med en altan
Altanen bliver ofte fremhævet som en af de absolut mest økonomisk fornuftige boligforbedringer. Den er især en god investering i større byer med høje boligpriser, og indtil du skal sælge, får du glæde af herlighedsværdien.

For førstegangskøbere betyder en altan mindre, mens den for andengangskøbere er vigtig. Kvadratmeterprisen er typisk højere på boliger med altan, og merværdien kan være på flere hundredtusinder. Værdiforøgelsen afhænger bl.a. af størrelsen og retningen i forhold til sol. 

Bliv kunde hos Realkredit Danmark

Tal med os om lån til bolig og få klare anbefalinger. Det koster ikke noget at spørge. Vi kan hjælpe, når du har tid - også aften og weekend.

Se, hvad du får hos os

Fik du svar på dine spørgsmål?

Vi vil meget gerne hjælpe dig, hvis du har spørgsmål, du ikke fik svar på. Du er altid velkommen til at kontakte os og få et godt råd. Book et møde eller ring på 70 15 15 16.

Book møde        Bliv ringet op