Book møde
Beregn
Aktuelt & anbefalinger

Rentetilpasning pr. 1. januar 2024

Auktionerne over obligationerne bag FlexLån®, der skal rentetilpasses 1. januar 2024, er afsluttet.

Den 1. januar 2024 bliver dit FlexLån® rentetilpasset
Auktionerne over obligationerne bag FlexLån®, der skal rentetilpasses 1. januar 2024, er afsluttet og vi kender nu de nye renter.

 Se auktionsrenterne her


Efter auktionerne kan du finde resultatet af auktionerne på rd.dk, og du kan logge ind på rd.dk eller i Danske Banks mobilbank og se konsekvensen af den nye rente på dit lån.

Har du stadig det rette lån?

Hvis du er tilfreds med dit lån og ikke ønsker at ændre på det, behøver du ikke at foretage dig noget. Dit lån vil automatisk blive rentetilpasset og få en ny rente pr. 1. januar 2024.

Ønsker du et mere fleksibelt lån, som du inden for de aftalte rammer løbende kan tilpasse til dit liv, så kan FlexLife® måske være noget for dig.

Se vores renteforventninger og anbefalinger

Vær opmærksom på udløb af afdragsfrihed

Er det aftalt, at din afdragsfrihed ophører den 31. december 2023, begynder du automatisk at betale afdrag fra den 1. januar 2024. Det kan også være, at din afdragsfrihed udløber undervejs i rentebindingsperioden efter rentetilpasningen. Det er derfor en god ide at tjekke afdragsfriheden på dit lån ved at logge ind og se på dine lån på rd.dk eller i Danske Netbank eller Danske Banks mobilbank. 

Skal du ændre på dit lån? Gør det inden d. 31. oktober 2023

Der kan være mange årsager til, at der kan være et behov for at justere din boligøkonomi og her er rentetilpasningen en oplagt mulighed, da det normalt vil være det billigste tidspunkt for dig. 

Du kan gøre det ved at skifte rentetilpasningsprofil – altså vælge afdragsfrihed fra eller til eller justere på din rentebindingsperiode. Eller du kan vælge at omlægge til et nyt lån. 

Har du planer om at ændre på dit lån, kan du gøre det op til rentetilpasningen – og senest den 31. oktober 2023 skal vi have aftalt ændringen, ellers fortsætter lånet, som det er i dag, dog med en ny rente fra 1. januar 2024.

Det kan tage lidt tid at få ændringerne på plads – særligt hvis du vil omlægge eller benytte dig af afdragsfrihed. Så tag fat i os i god tid før fristen.

Sådan gør du

Ønsker du at skifte rentetilpasningsprofil eller omlægge til anden låntype, skal du kontakte Danske Bank eller Realkredit Danmark for at høre om dine muligheder og aftale, hvordan din boligfinansiering skal ændres. Du kan også logge ind på rd.dk eller i Danske Banks mobilbank og lave beregninger, som viser den forventede ændring i ydelsen på dit FlexLån®, hvis du vælger at skifte rentetilpasningsprofil. I alle beregninger bruger vi dagens renteniveau – den endelige rente kender vi først i november.

Vær opmærksom på, at du skal aftale eventuelle ændringer af lånet med Danske Bank eller Realkredit Danmark inden den 31. oktober 2023.

Book møde - så ser vi på dine muligheder sammen

Lås renten på dit lån inden rentetilpasningsauktionen

Du kan vælge at lave en fastkursaftale inden den kommende rentetilpasning. Med dit valg af FlexLån®, har du dog allerede en indbygget renterisiko mellem rentetilpasningerne. Selv om fastkursaftaler ikke er noget, vi generelt anbefaler på FlexLån®, kan det være, at det giver dig en ekstra tryghed at låse renten fast på dit lån allerede nu. Dermed kender du din rente, inden rentetilpasningsauktionerne går i gang i november 2023.

Ønsker du at låse renten fast, skal du kontakte Danske Bank eller Realkredit Danmark senest den 31. oktober 2023. 

Det koster 1.000 kr. i fast gebyr at indgå en fastkursaftale. Derudover er der et fradrag i kursen, som betyder, at du skal betale en rente, der er højere end det aktuelle renteniveau. Om renten på dit lån bliver højere ved indgåelse af en fastkursaftale end den rente, der fremkommer via auktion, ved du først, når auktionerne over FlexLån® er afsluttet i november 2023.

Læs også: Har du ikke FlexLån®, men FlexLife®? Se vores råd til dig her

Log ind og regn på dit lån

Overvejer du at ændre på dit FlexLån®, kan du regne på mulighederne ved at logge ind på rd.dk eller book et møde med os, så ser vi på det sammen.

Tidspunkter du skal være opmærksom på


Fra 23. august 2023 og ca. en uge frem: du modtager et informationsbrev om rentetilpasningen fra os.

31. oktober 2023: Sidste dag for indgåelse af aftale om ændring eller opsigelse af dit lån.

20.-23. november 2023: Vi sælger obligationer på auktion, og renten på dit lån pr. 1. januar 2024 bestemmes. 

Efter auktionerne: Du kan finde resultatet af auktionerne på rd.dk, og du kan logge ind på rd.dk eller i Danske Banks mobilbank og se konsekvensen af den nye rente på dit lån.

Fra 7. december 2023: Du modtager et brev fra os, hvor du kan se, hvad den nye rente betyder for dit lån. 

Fra 3. januar 2024: Dit lån er opdateret med den nye rente, og du kan logge på rd.dk eller i Danske Banks mobilbank og se den nye rente.

Hvad er det rigtige lån for dig?

Vi vil meget gerne hjælpe dig videre. Ring til os på 70 15 15 16 – eller book et møde med en af vores rådgivere.