Book møde
Beregn
nyheder

FlexLife® vinder hastigt frem

Stor fleksibilitet og muligheden for op til 30 års afdragsfrihed er tilsyneladende lige sagen for danske boligejere, der i stigende grad vælger FlexLife® som boligfinansiering.

13 januar - 2022

Siden lanceringen af først FlexLife® med variabel rente og dernæst FlexLife® med fast rente er interessen for produktet kun gået én vej: op. 

Faktisk var der ved udgangen af 2021 udlån i FlexLife® produkter for mere end 75 milliarder kr. Dermed udgør FlexLife® nu omtrent 15 % af Realkredit Danmarks samlede udlån til boligejerne, og muligheden for op til 30 års afdragsfrihed er dermed i høj grad gået hen og blevet et normalt element blandt boligejerne.

Afdragsfrihed bekymrer ikke
Netop afdragsfrihed havde ellers i en årrække været på tilbagetog, men ser nu ud til at vinde frem igen. Men den stigende udbredelse af afdragsfrie lån vækker knap så stor bekymring, påpeger Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom i Realkredit Danmark. 

”Faktisk tilføjer FlexLife® en vigtig nuance, som er med til at nedtone risikoen ved den stigende markedsandel for afdragsfrie lån. For det første fordi de afdragsfrie lån via FlexLife® kommer med en lav belåningsgrad – det er kun muligt at få fuld afdragsfrihed ved en belåningsgrad under 60 % af boligens værdi,” siger han og fortsætter:

”For det andet har mange låntagere i 2021 valgt at tage et enten et fastforrentet afdragsfrit lån eller FlexLife® med fast rente, og det giver en god friværdibeskyttelse, hvis renterne før eller siden stiger betydeligt og skubber boligpriserne ned. Netop større rentestigninger er med vores øjne en af de oplagte trusler mod boligmarkedet over de kommende år.”

Skal livet fylde mere - og lånet i boligen mindre? 

FlexLife® er realkreditlånet, du kan skrue op og ned for, så det passer til dit liv, dine planer og dine drømme. Regn på lånet eller book møde med en af vores rådgivere, vi er klar til at hjælpe dig.

Gunstig kombination
De seneste års markante prisstigninger har skabt større boligformuer, hvilket har åbnet op for at endnu flere kan udnytte de fulde muligheder ved FlexLife®, hvor eksempelvis 30 års afdragsfrihed som tidligere nævnt kræver en belåningsgrad på højst 60 procent af boligens værdi. 

Det gælder ikke kun i de kommuner, hvor boligpriserne er steget mest, men faktisk er der stor efterspørgsel i samtlige 98 kommuner. Samtidig er det især de ældre, der vælger FlexLife®, hvor syv ud af ti låntagere er 60 år og opefter. 

”Kombinationen af store friværdier på det danske boligmarked og mulighed for op til 30 års afdragsfrihed har især været en gunstig kombination for mange ældre boligejere. De har fundet ekstra tryghed omkring den lange afdragsfrie periode, hvor man ikke behøves at frygte, at man måske ikke kan forlænge en periode på 10 års afdragsfrihed på de traditionelle produkter grundet ændringer i eksempelvis regulering eller udlånspolitik,” siger Christian Hilligsøe Heinig. 

Fokus på fleksibilitet
Det er dog ikke kun de lidt ældre, der vælger FlexLife®. Også de yngre er glade for løsningen, men her er det især FlexLife® med fast rente, der er populært. Og det er der to gode grunde til påpeger Christian Hilligsøe Heinig. 

”For det første er FlexLife® med fast rente ikke klassificeret som et risikabelt lån – det vil sige, det er muligt at hjemtage, selv om man har en belåningsgrad over 60 % og en gældsfaktor over 4. Varianten med variabel rente er derimod klassificeret som et risikabelt lån og deraf medfølgende lånerestriktioner. For det andet – og det er med vores øjne den primære grund – så er der større fleksibilitet indbygget i den fastforrentede variant, da man har mulighed for at justere på sine lånevalg hvert kvartal og ikke ved hver refinansiering, som i varianten med variabel rente,” siger han og fortsætter:

”I relation til sidstnævnte vil mange være tilbøjelig til at vælge en fastrenteperiode på 3 til 5 år grundet det lave renteniveau og beskyttelsen mod rentestigninger de kommende år, men det betyder altså også en noget lavere indbygget fleksibilitet i produktet.”

Læs hele analysen om FlexLife® her

Kort om FlexLife®

Har du det rigtige lån?

Uanset om du vil købe ny bolig, forbedre din bolig eller omlægge lån, er vi klar til at hjælpe. Book et møde eller ring til os på 70 15 15 16.